Go Back
+ servings
Skót krémes sütemény porcukorral meghintve, tálalva fehér csipketerítőn

Skót krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Skót krémes.
3.86 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 708 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A tésztához szükséges hozzávalókat, gyúrja össze, majd ossza a tésztát három egyenlő részre. Mindhárom részből készítsen egy-egy lapot sütéssel.
  • Keverje habosra a tojássárgáját a porcukorral, majd adjon hozzá egy kevés tejet. Ezután simára keverje bele a vaníliás cukrot, a lisztet és egy liter tejet. Főzze össze a keveréket, amíg krémes állagú nem lesz.
  • Verje fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, amíg kemény habot nem kap. Ezután finoman, óvatosan keverje a habot a már elkészült krémhez.
  • Kenje a krémet a sült tésztalapok közé.
  • Hagyja a kész süteményt egy éjszakán át állni, hogy a tészta megpuhuljon, így könnyebben szeletelhetővé váljon.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Skót krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 708kcalSzénhidrát: 119gFehérje: 18gZsír: 18gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 146mgNátrium: 518mgKálium: 407mgÉlelmi rost: 2gCukor: 59gVitamin A: 824IUVitamin C: 0.02mgKalcium: 394mgVas: 4mg
Keyword desszert, krém, Liszt, Margarin, Porcukor, sütőpor, Tej, tészta, tojás, Tojásfehérje, Tojássárgája, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!