Skót krémes – A hagyományos skót édesség
Skót krémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
A Skót krémes egy tradicionális skót édesség, amely már évszázadok óta az angol nyelvterület egyik legkedveltebb süteménye. Az édesség neve eredetileg „Vanilla Slice” volt, de Skóciában hamar népszerűségre tett szert, és az ottaniak elnevezték „Skót krémesnek”. Az édesség elkészítése rendkívül egyszerű, mégis rendkívül finom. A krémes textúrájú piskóta és a vaníliaízű krém tökéletes harmóniáját adja, amely minden ízlelőbimbót kényeztet.
Skót krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Skót krémes.
Hozzávalók
a krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- tej kevés
- 2 csomag vaníliás cukor
- 16 dkg liszt
- 1 liter tej
- 3 db tojásfehérje
- 1 csipet só
Elkészítés
- A tésztát a fenti hozzávalókból összegyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztva 3 lapot sütünk belőle.
- A tojássárgákat a porcukorral kikavarjuk, és néhány csepp tejet adunk hozzá. Csomómentesen belekeverjük a vaníliás cukrot, a lisztet és az 1 liter tejet. Tűzre tesszük és krémmé főzzük.
- Ha megfőtt a krém, a tojásfehérjéből a csipet sóval vert kemény habot óvatosan hozzákeverjük.
- A krémet a lapok közé kenjük
- Ajánlott egy éjszakát állni hagyni, hogy a tészta jól megpuhuljon és könnyen szeletelhető legyen.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Skót krémes-hez!
Nutrition
Kalória: 708kcalSzénhidrát: 119gFehérje: 18gZsír: 18gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 146mgNátrium: 518mgKálium: 407mgÉlelmi rost: 2gCukor: 59gVitamin A: 824IUVitamin C: 0.02mgKalcium: 394mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 5 937, mai nézettség: 1 )