Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagy darabokra szeljük, a fokhagymát össze is zúzhatjuk, de egészben is jó lesz.
Egy tálban vegyítjük és olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk, és a kakukkfűvel is megszórjuk.
Elhelyezzük egy tűzálló üvegtálban, vagy tepsiben, és kb. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük (először fedő vagy fólia alatt pároljuk, majd ropogósra sütjük).
Csirkemell
A csirkehúst közben vékonyra kettévágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, majd ráhelyezzük a bacon csíkot.
Szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagolva egy másik tepsiben, vagy jénaiban megsütjük a sütőben.
Amikor megpuhult, a fóliát eltávolítjuk, és ropogós pirosra sütjük a tetejét.
Tálalásnál karikákra vágjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával-hoz!