Go Back
+ servings
Finom ananásszal töltött kuglóf, frissen sütve.

Ananásszal töltött kuglóf

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ananásszal töltött kuglóf.
3.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 841 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt.
  • Szitáld össze a lisztet a sütőporral, majd reszeld bele a citromhéjat.
  • Öntsd össze a tejet a rummal.
  • Egy konyhai robotgéppel keverd simára a vajat, tojásokat, cukrokat és a vanília aromát. Ezután fokozatosan add hozzá a lisztet és a rumos tejet. Magas fokozaton keverd 1-2 percig, hogy homogén legyen a tészta.
  • Öntsd a tészta felét egy szilikonos kuglóf formába. A maradék tésztához keverd hozzá a kakaóport. Szórd rá a leszűrt ananász darabokat a fehér tésztára, majd erre öntsd rá a kakaós tésztát.
  • Süsd takaréklángon 45 percig. Hagyd a formában pihenni 10 percig, majd borítsd ki egy rácsra és hagyd teljesen kihűlni.
  • Amikor teljesen kihűlt, szórd meg porcukorral. Tipp: Csak teljes hűlés után szeleteld fel, így lesz a legfinomabb!

Megjegyzés

Jó étvágyat az Ananásszal töltött kuglóf-hoz!

Tápérték

Kalória: 841kcalSzénhidrát: 131gFehérje: 20gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 197mgNátrium: 611mgKálium: 457mgÉlelmi rost: 5gCukor: 68gVitamin A: 937IUVitamin C: 62mgKalcium: 315mgVas: 6mg
Keyword ananász, citromhéj, Cukor, Kakaópor, kuglóf, Liszt, Porcukor, Rum, sütőpor, Tej, tojás, Vaj, Vanília
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!