Szitáld össze a lisztet a sütőporral, majd reszeld bele a citromhéjat.
Öntsd össze a tejet a rummal.
Egy konyhai robotgéppel keverd simára a vajat, tojásokat, cukrokat és a vanília aromát. Ezután fokozatosan add hozzá a lisztet és a rumos tejet. Magas fokozaton keverd 1-2 percig, hogy homogén legyen a tészta.
Öntsd a tészta felét egy szilikonos kuglóf formába. A maradék tésztához keverd hozzá a kakaóport. Szórd rá a leszűrt ananász darabokat a fehér tésztára, majd erre öntsd rá a kakaós tésztát.
Süsd takaréklángon 45 percig. Hagyd a formában pihenni 10 percig, majd borítsd ki egy rácsra és hagyd teljesen kihűlni.
Amikor teljesen kihűlt, szórd meg porcukorral. Tipp: Csak teljes hűlés után szeleteld fel, így lesz a legfinomabb!