Go Back
+ servings
Krémes birsalma leves egy mintás csészében, friss petrezselyemmel díszítve.

Birsalma leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Birsalma leves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 324 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy lábasban olvassz fel 2 evőkanál vajat közepes lángon.
  • Adj hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhul.
  • Ezután tedd bele a felkockázott birsalmát és folytasd a pirítást 5-7 percig, amíg az birsalma megpuhul.
  • Öntsd hozzá a csirkehúslevest és főzd kb. 15-20 percig, amíg a birsalma teljesen megpuhul.
  • Vegyél le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni, majd használj botmixert, hogy simává varázsold a levest.
  • Tedd vissza a lábasba és öntsd hozzá a tejszínt, majd melegítsd további 5-10 percig.
  • Ha szükséges, ízesíts sóval és borssal.
  • Tálald melegen, díszítve friss petrezselyemmel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Birsalma leves-hez!

Tápérték

Kalória: 324kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 4gZsír: 23gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 73mgNátrium: 899mgKálium: 459mgÉlelmi rost: 4gCukor: 4gVitamin A: 957IUVitamin C: 27mgKalcium: 73mgVas: 1mg
Keyword birsalma, Csirkehúsleves, Egészséges étkezés, Házi főzés, Ízgazdag, leves, Magyar konyha, Őszi recept, Petrezselyem, Pürésített leves, Sűrű leves, tejszín, Vaj, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!