Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Birsalma leves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Birsalma leves.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
324
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
2
evőkanál
vaj
1
db
vöröshagyma
felaprítva
65
dkg
birsalma
meghámozva és felkockázva
4
csésze
csirkehúsleves
1
csésze
tejszín
Elkészítés
Egy lábasban olvassz fel 2 evőkanál vajat közepes lángon.
Adj hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhul.
Ezután tedd bele a felkockázott birsalmát és folytasd a pirítást 5-7 percig, amíg az birsalma megpuhul.
Öntsd hozzá a csirkehúslevest és főzd kb. 15-20 percig, amíg a birsalma teljesen megpuhul.
Vegyél le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni, majd használj botmixert, hogy simává varázsold a levest.
Tedd vissza a lábasba és öntsd hozzá a tejszínt, majd melegítsd további 5-10 percig.
Ha szükséges, ízesíts sóval és borssal.
Tálald melegen, díszítve friss petrezselyemmel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Birsalma leves-hez!
Tápérték
Kalória:
324
kcal
Szénhidrát:
30
g
Fehérje:
4
g
Zsír:
23
g
Telített zsír:
14
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
6
g
Trans Fat:
0.02
g
Koleszterin:
73
mg
Nátrium:
899
mg
Kálium:
459
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
4
g
Vitamin A:
957
IU
Vitamin C:
27
mg
Kalcium:
73
mg
Vas:
1
mg
Keyword
birsalma, Csirkehúsleves, Egészséges étkezés, Házi főzés, Ízgazdag, leves, Magyar konyha, Őszi recept, Petrezselyem, Pürésített leves, Sűrű leves, tejszín, Vaj, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!