Tisztítsd meg az uborkát, vágd kockákra, és tedd félre.
Törj össze a fokhagymát, majd tedd egy tálba.
Add hozzá a darált mandulát, a joghurtot, az olívaolajat és a citromlevet, majd keverd össze.
Vágd apróra a friss mentát vagy kaprot, majd add hozzá a keverékhez. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
Adj hozzá annyi hideg vizet, amennyitől a tarator megfelelő állagú lesz. Keverd össze alaposan.
Legalább egy órára a hűtőbe, hogy jól átjárja az ízeket.
Tálald és díszítsd friss mentával vagy kaprot ágakkal.
Megjegyzés
Tálalás:
A Tarator-t általában hidegen, frissítően tálalják a forró nyári napokon. Tálald egy tálban vagy tányéron, és díszítsd friss menta vagy kapor ágakkal. A legjobb, ha hidegen, frissen tálalod, hogy a tarator frissessége és íze megmaradjon. A tarator-t lehet előételként vagy főételként tálalni, attól függően, hogy milyen nagy adagot készítesz belőle.Jó étvágyat a Tarator-hoz!