Go Back
+ servings
Egy szelet brokkolis quiche egy tányéron.

Brokkolis quiche

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Brokkolis quiche.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre
Kalória 423 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • Készítsd elő a tésztát. Gyúrd össze a lisztet, sót, margarint és a tojás sárgáját egy tálban. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejfölt, hogy a tészta könnyen összeálljon. Ha a margarin túl lágy, tedd a tésztát kicsit a hűtőbe, mielőtt nyújtod. Nyújtsd ki a tésztát és helyezd a kiválasztott tortaformába( kb. 28 cm) vagy tepsi aljára úgy, hogy legyen egy kis pereme. Süsd elő a tésztát a sütőben kb. 15 percig, amíg majdnem teljesen meg nem sült.
  • Közben készítsd elő a tölteléket. Darabold fel a brokkolit és párold meg sós vízben. Ha nincs párolód, használhatsz egy szűrőt, amit a forró vízzel teli lábas fölé helyezel, és abba teszed a brokkolit. Párold a brokkolit fedő alatt, amíg megpuhul, majd szűrd le.
  • Egy tálban verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a tojásfehérjét, a tejfölt, sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Reszelj bele sajtot, majd alaposan keverd össze.
  • Add hozzá a párolt brokkolit a tojásos masszához, majd ha a tészta majdnem teljesen megsült, egyenletesen oszlasd el rajta a brokkolitölteléket. Szórd meg a tetejét még reszelt sajttal.
  • Lassú tűzön süsd, hogy a tojás szépen átsüljön. A brokkoli miatt lehet, hogy a töltelék kicsit nedves marad a vége felé, de ne aggódj, a tojás hamar átsül. Ha megsült, szeletekre vágva tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Brokkolis quiche-hoz!

Tápérték

Kalória: 423kcalSzénhidrát: 33gFehérje: 14gZsír: 27gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 118mgNátrium: 789mgKálium: 419mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 2122IUVitamin C: 83mgKalcium: 214mgVas: 3mg
Keyword Brokkoli, Brokkolis quiche, Egészséges, Francia konyha, Kalóriatudatos, Meleg előétel, petrezselyemzöld, Sajt, Tejföl, tészta, tojás, Vegetáriánus
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!