Készítsd elő a tésztát. Gyúrd össze a lisztet, sót, margarint és a tojás sárgáját egy tálban. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejfölt, hogy a tészta könnyen összeálljon. Ha a margarin túl lágy, tedd a tésztát kicsit a hűtőbe, mielőtt nyújtod. Nyújtsd ki a tésztát és helyezd a kiválasztott tortaformába( kb. 28 cm) vagy tepsi aljára úgy, hogy legyen egy kis pereme. Süsd elő a tésztát a sütőben kb. 15 percig, amíg majdnem teljesen meg nem sült.
Közben készítsd elő a tölteléket. Darabold fel a brokkolit és párold meg sós vízben. Ha nincs párolód, használhatsz egy szűrőt, amit a forró vízzel teli lábas fölé helyezel, és abba teszed a brokkolit. Párold a brokkolit fedő alatt, amíg megpuhul, majd szűrd le.
Egy tálban verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a tojásfehérjét, a tejfölt, sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Reszelj bele sajtot, majd alaposan keverd össze.
Add hozzá a párolt brokkolit a tojásos masszához, majd ha a tészta majdnem teljesen megsült, egyenletesen oszlasd el rajta a brokkolitölteléket. Szórd meg a tetejét még reszelt sajttal.
Lassú tűzön süsd, hogy a tojás szépen átsüljön. A brokkoli miatt lehet, hogy a töltelék kicsit nedves marad a vége felé, de ne aggódj, a tojás hamar átsül. Ha megsült, szeletekre vágva tálald.