Go Back
+ servings
Spenótos-kéksajtos tészta

Spenótos-kéksajtos tészta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótos-kéksajtos tészta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 2 főre
Kalória 1395 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Forralj fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban a tészta főzéséhez. Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint al dente állagúra. Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és szűrd le. Tartsd meg a félre 2 dl tésztafőző vizet.
  • Közben egy mély serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat és a vajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát, majd pirítsd őket aranybarnára.
  • Add hozzá a fagyasztott vagy friss leveles spenótot, és szórd meg kevés sóval. Fedd le a serpenyőt, és párold a spenótot körülbelül 10 percig, amíg teljesen megpuhul.
  • Amikor a spenót puhává vált, borsozd meg ízlés szerint, és szórd bele a reszelt szerecsendiót. Keverd össze alaposan.
  • Adj hozzá a serpenyőhöz 15 dkg márványsajtot és 2 dl tejszínt. Forrald össze a szószt, amíg a sajt felolvad és a tejszín besűrűsödik. Közben kevergesd, hogy ne ragadjon le az alja.
  • Öntsd hozzá a főzővizet a szószhoz, majd keverd össze alaposan.
  • Végül add hozzá a főtt tésztát a szószhoz, és keverd össze, hogy jól átvegye a szósz ízeit. Főzd még néhány percig, hogy a tészta és a szósz jól összeérjenek.
  • Tálald azonnal, megszórva frissen

Megjegyzés

Jó étvágyat a Spenótos-kéksajtos tészta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1395kcalSzénhidrát: 111gFehérje: 42gZsír: 89gTelített zsír: 48gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 0.5gKoleszterin: 214mgNátrium: 1267mgKálium: 1300mgÉlelmi rost: 9gCukor: 10gVitamin A: 14298IUVitamin C: 42mgKalcium: 770mgVas: 6mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!