Forralj fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban a tészta főzéséhez. Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint al dente állagúra. Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és szűrd le. Tartsd meg a félre 2 dl tésztafőző vizet.
Közben egy mély serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat és a vajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát, majd pirítsd őket aranybarnára.
Add hozzá a fagyasztott vagy friss leveles spenótot, és szórd meg kevés sóval. Fedd le a serpenyőt, és párold a spenótot körülbelül 10 percig, amíg teljesen megpuhul.
Amikor a spenót puhává vált, borsozd meg ízlés szerint, és szórd bele a reszelt szerecsendiót. Keverd össze alaposan.
Adj hozzá a serpenyőhöz 15 dkg márványsajtot és 2 dl tejszínt. Forrald össze a szószt, amíg a sajt felolvad és a tejszín besűrűsödik. Közben kevergesd, hogy ne ragadjon le az alja.
Öntsd hozzá a főzővizet a szószhoz, majd keverd össze alaposan.
Végül add hozzá a főtt tésztát a szószhoz, és keverd össze, hogy jól átvegye a szósz ízeit. Főzd még néhány percig, hogy a tészta és a szósz jól összeérjenek.