A lencsét alaposan mossuk meg, majd tegyük egy lábasba, és fedjük vízzel. Főzzük lassú tűzön kb. 20-25 percig, amíg megpuhul, de még kissé roppanós marad.
Közben egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az elefánt fokhagymát és a vöröshagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
Ha a lencse megfőtt, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni.
Egy tálban keverjük össze a lencsét, a pirított hagymát és fokhagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, a lisztet (ha szükséges), valamint a köményt, füstölt paprikát és kurkumát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Formázzunk a masszából burgereket, majd tegyük őket a hűtőbe 15-20 percre, hogy összeálljanak.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten. Süssük a burgereket mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 4-5 percig az egyes oldalakon.
Tálaláskor helyezzük a lencseburgereket hamburgerzsemlébe, és kínáljuk friss salátával és más kedvenc hamburgerfeltétekkel.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás lencseburger-hez!