Mossuk meg és hámozzuk meg az uborkát. Ha a héj vékony és friss, akkor hagyhatjuk rajta. Vágjuk vékony szeletekre vagy reszeljük le.
Tegyük az uborkát egy szűrőbe, és szórjuk rá egy kevés sót. Hagyjuk állni pár percig, hogy a só kicsalogassa az uborkából a felesleges nedvességet.
Közben készítsük el a joghurtos öntetet. Egy tálban keverjük össze a görög joghurtot, az apróra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a friss citromlevet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Csavarjuk ki az uborkából a felesleges nedvességet, majd keverjük össze az előkészített joghurtos öntettel.
Fedjük le a salátát, és tegyük hűtőbe legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek és az uborka jól átvegye az öntet ízét.
Tálaláskor szórjunk még néhány friss kaporlevelet a tetejére díszítésként.