Go Back
+ servings
Kapros joghurtos uborkasaláta

Kapros joghurtos uborkasaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros joghurtos uborkasaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 74 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossuk meg és hámozzuk meg az uborkát. Ha a héj vékony és friss, akkor hagyhatjuk rajta. Vágjuk vékony szeletekre vagy reszeljük le.
  • Tegyük az uborkát egy szűrőbe, és szórjuk rá egy kevés sót. Hagyjuk állni pár percig, hogy a só kicsalogassa az uborkából a felesleges nedvességet.
  • Közben készítsük el a joghurtos öntetet. Egy tálban keverjük össze a görög joghurtot, az apróra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a friss citromlevet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Csavarjuk ki az uborkából a felesleges nedvességet, majd keverjük össze az előkészített joghurtos öntettel.
  • Fedjük le a salátát, és tegyük hűtőbe legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek és az uborka jól átvegye az öntet ízét.
  • Tálaláskor szórjunk még néhány friss kaporlevelet a tetejére díszítésként.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapros joghurtos uborkasaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 74kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 6gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.4gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 3mgNátrium: 311mgKálium: 190mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 68IUVitamin C: 4mgKalcium: 71mgVas: 0.3mg
Keyword fokhagyma, Görög joghurt, Kapor, Uborka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!