Kapros joghurtos uborkasaláta Kapros joghurtos uborkasaláta

Kapros joghurtos uborkasaláta

Saláta Zöldsaláta

Frissítő kapros joghurtos uborkasaláta

Kapros joghurtos uborkasaláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Az alábbi Kapros joghurtos uborkasaláta. recept egy igazi nyári kedvenc, amely nemcsak egyszerű és gyorsan elkészíthető, de egészséges is. Az uborka frissessége, a kapros joghurt krémes textúrája, a citromlé élénkítő hatása, és a fokhagyma pikáns ízvilága együtt egy csodálatosan harmonikus és ízletes salátát alkot. Tökéletes grillezett húsok mellé, de önmagában is megállja a helyét egy könnyű vacsorán.

Kapros joghurtos uborkasaláta

Kapros joghurtos uborkasaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros joghurtos uborkasaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 74 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossuk meg és hámozzuk meg az uborkát. Ha a héj vékony és friss, akkor hagyhatjuk rajta. Vágjuk vékony szeletekre vagy reszeljük le.
  • Tegyük az uborkát egy szűrőbe, és szórjuk rá egy kevés sót. Hagyjuk állni pár percig, hogy a só kicsalogassa az uborkából a felesleges nedvességet.
  • Közben készítsük el a joghurtos öntetet. Egy tálban keverjük össze a görög joghurtot, az apróra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a friss citromlevet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Csavarjuk ki az uborkából a felesleges nedvességet, majd keverjük össze az előkészített joghurtos öntettel.
  • Fedjük le a salátát, és tegyük hűtőbe legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek és az uborka jól átvegye az öntet ízét.
  • Tálaláskor szórjunk még néhány friss kaporlevelet a tetejére díszítésként.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapros joghurtos uborkasaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 74kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 6gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.4gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 3mgNátrium: 311mgKálium: 190mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 68IUVitamin C: 4mgKalcium: 71mgVas: 0.3mg
Keyword fokhagyma, Görög joghurt, Kapor, Uborka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Ez a kapros joghurtos uborkasaláta egy olyan családi recept, amit generációk óta használunk. Minden nyáron, amikor a kertben megjelennek az első uborkák, tudjuk, hogy itt az ideje, hogy elkészítsük ezt a frissítő és tápláló salátát. A joghurt és az uborka hűsítő hatása, a kapor és a citrom friss, élettel teli ízei mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a saláta a családunk nyári kedvence legyen.

Tálalás:

A kapros joghurtos uborkasaláta tálalása egyszerű, de elegáns. Szolgáljuk fel egy szép üvegtálban vagy salátástálban, és szórjuk meg a tetejét friss kaporral. Ha igazán látványos tálalást szeretnénk, tegyünk mellé néhány szelet friss citromot, és kínáljunk hozzá friss, ropogós kenyeret.

Alternatív hozzávalók:

Ha valami újat szeretnél kipróbálni, vagy egyszerűen csak variálnád a Kapros joghurtos uborkasaláta receptet, itt van néhány alternatíva:

  • Használj zsírszegény joghurtot a görög joghurt helyett, ha könnyebb, kevésbé krémes salátát szeretnél.
  • Cseréld le a kaprot más fűszernövényekkel, mint például menta vagy bazsalikom, hogy egy új ízdimenziót adj a salátának.
  • Adj hozzá apróra vágott hagymát vagy snidlinget extra ízért.
  • Ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá egy kis csiliport vagy paprikát a salátához.

Egészségügyi előnyök:

Az uborka magas víztartalma és alacsony kalóriaértéke miatt kiváló választás a fogyókúrázók számára. Az uborka gazdag C- és K-vitaminban, amelyek elősegítik az immunrendszer működését és a csontok egészségét. A görög joghurt pedig jó forrása a fehérjének és a probiotikumoknak, amelyek támogatják az egészséges emésztést. A kapor is számos egészségügyi előnyt kínál, köztük az antioxidáns hatást és a gyulladásgátlást.

Variációk:

Ez a Kapros joghurtos uborkasaláta recept számtalan változattal rendelkezik. Próbálhatod például hozzáadni egy kis friss paradicsomot vagy paprikát extra szín és íz érdekében. Egy másik változatban, próbáld ki a görög joghurt helyett a tejfölt, amely ugyancsak krémes, de kissé más ízt ad a salátának. A vegán változat elkészítéséhez használj növényi alapú joghurtot.

Érdekességek:

Tudtad, hogy az uborka 95%-ban vízből áll? Ennek köszönhetően az uborka nagyon hidratáló, és segít fenntartani a szervezet víz egyensúlyát, különösen a forró nyári napokon. A kapor pedig nemcsak a salátákban és a főételekben használatos fűszernövény, hanem gyógynövényként is használják a népi gyógyászatban, például a gyomor- és bélproblémák kezelésére.

(össznézettség: 243, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése