Go Back
+ servings
Gombás risotto

Gombás risotto

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás risotto.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 444 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

A risotto:

  • Melegítsd fel az olívaolajat egy fazékban, majd dinszteld meg benne az aprított hagymát alacsony lángon, amíg üveges nem lesz.
  • Add hozzá a szeletelt fokhagymát, és egy-két perc alatt dinszteld meg.
  • Ezt követően add hozzá az Arborio rizst. Nagy lángon pirítsd, amíg a rizs áttetsző nem lesz a széleken.
  • Öntsd hozzá a száraz fehérbor, és párold el az alkoholt magas lángon.
  • Kezdd el hozzáadni a forró csirke alaplevet, egy merőkanálanként. Folyamatosan kevergesd a rizst, és várd meg, amíg a folyadék besűrűsödik, mielőtt újabb alaplét adsz hozzá. Folytasd ezt addig, amíg a rizs "al dente" nem lesz és a szerkezete krémes.
  • Végül keverd hozzá a vajat, reszelt parmezán sajtot és a friss petrezselymet. Óvatosan sózd és borsozd meg.
  • Húzd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig lefedve.

A gomba:

  • Melegíts egy evőkanál étolajat egy serpenyőben a legnagyobb lángon.
  • A csiperke gombákat vágd félbe vagy negyedekbe, és dobd a forró olajba.
  • Pirítsd a gombákat, amíg aranybarna nem lesz. Időnként forgasd meg őket.
  • Amikor elkészültek, sózd és borsozd meg.
  • Végül keverd össze a gombát a risottoval, vagy tálald a gombát a risotto tetején.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás risotto-hoz!

Tápérték

Kalória: 444kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 5gZsír: 15gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 11mgNátrium: 336mgKálium: 522mgÉlelmi rost: 5gCukor: 2gVitamin A: 761IUVitamin C: 12mgKalcium: 37mgVas: 5mg
Keyword Al Dente, Csiperke gomba, fokhagyma, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!