Melegítsd fel az olívaolajat egy fazékban, majd dinszteld meg benne az aprított hagymát alacsony lángon, amíg üveges nem lesz.
Add hozzá a szeletelt fokhagymát, és egy-két perc alatt dinszteld meg.
Ezt követően add hozzá az Arborio rizst. Nagy lángon pirítsd, amíg a rizs áttetsző nem lesz a széleken.
Öntsd hozzá a száraz fehérbor, és párold el az alkoholt magas lángon.
Kezdd el hozzáadni a forró csirke alaplevet, egy merőkanálanként. Folyamatosan kevergesd a rizst, és várd meg, amíg a folyadék besűrűsödik, mielőtt újabb alaplét adsz hozzá. Folytasd ezt addig, amíg a rizs "al dente" nem lesz és a szerkezete krémes.
Végül keverd hozzá a vajat, reszelt parmezán sajtot és a friss petrezselymet. Óvatosan sózd és borsozd meg.
Húzd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig lefedve.
A gomba:
Melegíts egy evőkanál étolajat egy serpenyőben a legnagyobb lángon.
A csiperke gombákat vágd félbe vagy negyedekbe, és dobd a forró olajba.
Pirítsd a gombákat, amíg aranybarna nem lesz. Időnként forgasd meg őket.
Amikor elkészültek, sózd és borsozd meg.
Végül keverd össze a gombát a risottoval, vagy tálald a gombát a risotto tetején.