Hámozza meg a burgonyákat, és vágja őket 3 mm vastag szeletekre. A vöröshagymát szintén hámozza meg és karikázza fel.
Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat. Ezt követően rétegeze bele a burgonya és hagyma szeleteket, mindegyik réteget megsózva. Párolja őket puhára, közben időnként kevergetve.
Szűrje le a burgonya és hagyma keverékét, de az olajat fogja fel egy külön edényben.
Egy tálban verje fel a tojásokat habosra, majd öntse rá a lecsöpögtetett burgonyára és hagymára. Hagyja állni a keveréket 10 percig.
A felfogott olajból két evőkanálnyiit melegítsen fel egy serpenyőben. Amikor az olaj füstölni kezd, öntse bele a tojásos burgonya masszát, és egyengesse el a tetejét.
Használjon egy tányért a tortilla megfordításához, amikor az alsó oldala már megsült. Főzze tovább, amíg a másik oldala is aranybarna lesz.
Tálalhatja melegen vagy hidegen, ahogy kedve tartja.