Go Back
+ servings
Szeletelt burgonyás tortilla egy barna tányéron, részben felvágva, egy konyhai késsel mellette.

Burgonyás tortilla

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Burgonyás tortilla.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Spanyol
Mennyiség 4 főre
Kalória 475 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Hámozza meg a burgonyákat, és vágja őket 3 mm vastag szeletekre. A vöröshagymát szintén hámozza meg és karikázza fel.
  • Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat. Ezt követően rétegeze bele a burgonya és hagyma szeleteket, mindegyik réteget megsózva. Párolja őket puhára, közben időnként kevergetve.
  • Szűrje le a burgonya és hagyma keverékét, de az olajat fogja fel egy külön edényben.
  • Egy tálban verje fel a tojásokat habosra, majd öntse rá a lecsöpögtetett burgonyára és hagymára. Hagyja állni a keveréket 10 percig.
  • A felfogott olajból két evőkanálnyiit melegítsen fel egy serpenyőben. Amikor az olaj füstölni kezd, öntse bele a tojásos burgonya masszát, és egyengesse el a tetejét.
  • Használjon egy tányért a tortilla megfordításához, amikor az alsó oldala már megsült. Főzze tovább, amíg a másik oldala is aranybarna lesz.
  • Tálalhatja melegen vagy hidegen, ahogy kedve tartja.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Burgonyás tortilla-hoz!

Tápérték

Kalória: 475kcalSzénhidrát: 40gFehérje: 12gZsír: 30gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 205mgNátrium: 383mgKálium: 1013mgÉlelmi rost: 5gCukor: 3gVitamin A: 302IUVitamin C: 44mgKalcium: 63mgVas: 3mg
Keyword Burgonya, Burgonyás tortilla, Egyszerű, Laktató, Meleg előétel, Olívaolaj, Párolás, Spanyol konyha, tojás, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!