Go Back
+ servings
Jól megsült, aranybarna Bugaci töltött csirke tálalva friss zöldségekkel, paradicsommal és uborkával egy fehér tányéron, töltelékkel a tál közepén.

Bugaci töltött csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bugaci töltött csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 50 perc
Teljes idő 2 hours 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1012 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük egy serpenyőben.
  • A májat kockákra vágjuk, majd a szalonnazsíron megpirítjuk a májat, gombát és az apróra vágott petrezselymet.
  • A cukorborsót megfőzzük, majd leszűrjük.
  • A kemény tojást megpucoljuk és kockákra vágjuk.
  • Egy nagy tálban összekeverjük a főtt rizst, a cukorborsót, a kemény és a nyers tojást, valamint a gombás máj keveréket.
  • A csirkét belülről sózzuk és borsozzuk, majd a töltelékkel megtöltjük.
  • Az előmelegített sütőben vagy grillen aranybarnára és ropogósra sütjük a csirkét.
  • Amikor kész, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bugaci töltött csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 1012kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 49gZsír: 69gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 29gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 382mgNátrium: 537mgKálium: 706mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 4741IUVitamin C: 21mgKalcium: 60mgVas: 6mg
Keyword csirkemáj, Főétel, Füstölt szalonna, gomba, Grill, húsétel, Ízletes ebéd, Klasszikus magyar ételek, Magyar konyha, Petrezselyem, Rizs, tojás, Töltött csirke, Zöldborsó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!