Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bugaci töltött csirke
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bugaci töltött csirke.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
1
óra
óra
50
perc
perc
Teljes idő
2
hours
óra
20
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
1012
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
db
csirke
kb. 1.5 kg-os
10
dkg
füstölt szalonna
15
dkg
gomba
10
dkg
zöldborsó
cukorborsó
1
db
tojás
1
db
tojás
főtt
15
dkg
csirkemáj
1
csomó
petrezselyemzöld
20
dkg
rizs
főtt
só
fekete bors
őrölt
5
dkg
zsír
Elkészítés
A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük egy serpenyőben.
A májat kockákra vágjuk, majd a szalonnazsíron megpirítjuk a májat, gombát és az apróra vágott petrezselymet.
A cukorborsót megfőzzük, majd leszűrjük.
A kemény tojást megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a főtt rizst, a cukorborsót, a kemény és a nyers tojást, valamint a gombás máj keveréket.
A csirkét belülről sózzuk és borsozzuk, majd a töltelékkel megtöltjük.
Az előmelegített sütőben vagy grillen aranybarnára és ropogósra sütjük a csirkét.
Amikor kész, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bugaci töltött csirke-hez!
Tápérték
Kalória:
1012
kcal
Szénhidrát:
46
g
Fehérje:
49
g
Zsír:
69
g
Telített zsír:
24
g
Többszörösen telítetlen zsír:
11
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
29
g
Trans Fat:
0.2
g
Koleszterin:
382
mg
Nátrium:
537
mg
Kálium:
706
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
4741
IU
Vitamin C:
21
mg
Kalcium:
60
mg
Vas:
6
mg
Keyword
csirkemáj, Főétel, Füstölt szalonna, gomba, Grill, húsétel, Ízletes ebéd, Klasszikus magyar ételek, Magyar konyha, Petrezselyem, Rizs, tojás, Töltött csirke, Zöldborsó
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!