Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ecetes karfiol
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ecetes karfiol.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
5
perc
perc
Teljes idő
20
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
68
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
db
karfiol
1
liter
víz
2
dl
ecet
fehér vagy almás ecet
2
evőkanál
cukor
2
evőkanál
só
3
db
babérlevél
10
db
fekete bors
szemes
5
gerezd
fokhagyma
meghámozva és összetörve (opcionális)
2
db
chili
opcionális, ha szereted csípősen
1
db
vöröshagyma
szeletelve
Elkészítés
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg.
Egy nagy lábasban forrald fel a vizet a sóval és a cukorral.
Ha forr, add hozzá az ecetet és a babérlevelet, majd tedd bele a karfiolrózsákat. Forrald 3-5 percig.
Amikor a karfiol megpuhult, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
Egy üvegedénybe rétegezd a karfiolt a fokhagymával, chilivel, hagymával, és borsozd meg.
Öntsd rá az ecetes lével, és zárd le az üvegedényt.
Helyezd a hűtőbe, és hagyd állni legalább 24 órát az ízek összeéréséhez.
Megjegyzés
Jó étvágyat az
Ecetes karfiol
-hoz!
Tápérték
Kalória:
68
kcal
Szénhidrát:
14
g
Fehérje:
3
g
Zsír:
0.4
g
Telített zsír:
0.2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
0.1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
0.1
g
Nátrium:
2367
mg
Kálium:
419
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
8
g
Vitamin A:
156
IU
Vitamin C:
70
mg
Kalcium:
49
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Ecetes, karfiol
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!