Go Back
+ servings
Ecetes karfiol: Karfiolrózsák mellett egy darab piros chili paprika.

Ecetes karfiol

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ecetes karfiol.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 68 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db karfiol
  • 1 liter víz
  • 2 dl ecet fehér vagy almás ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál
  • 3 db babérlevél
  • 10 db fekete bors szemes
  • 5 gerezd fokhagyma meghámozva és összetörve (opcionális)
  • 2 db chili opcionális, ha szereted csípősen
  • 1 db vöröshagyma szeletelve

Elkészítés
 

  • A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg.
  • Egy nagy lábasban forrald fel a vizet a sóval és a cukorral.
  • Ha forr, add hozzá az ecetet és a babérlevelet, majd tedd bele a karfiolrózsákat. Forrald 3-5 percig.
  • Amikor a karfiol megpuhult, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
  • Egy üvegedénybe rétegezd a karfiolt a fokhagymával, chilivel, hagymával, és borsozd meg.
  • Öntsd rá az ecetes lével, és zárd le az üvegedényt.
  • Helyezd a hűtőbe, és hagyd állni legalább 24 órát az ízek összeéréséhez.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Ecetes karfiol-hoz!

Tápérték

Kalória: 68kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 3gZsír: 0.4gTelített zsír: 0.2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.1gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.1gNátrium: 2367mgKálium: 419mgÉlelmi rost: 3gCukor: 8gVitamin A: 156IUVitamin C: 70mgKalcium: 49mgVas: 1mg
Keyword Ecetes, karfiol
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!