Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás és fűszeres hús wrap

Elefánt fokhagymás és fűszeres hús wrap

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás és fűszeres hús wrap.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 18 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha fúziós
Mennyiség 6 főre
Kalória 402 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg marhahús vékony szeletekre vágva
  • 4 gerezd elefánt fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kömény őrölt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika őrölt
  • 1/2 teáskanál chili pehely ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé
  • fekete bors őrölt
  • 6 tortilla vagy flatbread

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverje össze a szeletelt húst, az apróra vágott elefánt fokhagymát, az olívaolajat, a köményt, a paprikát, a chili pelyhet, a citromlevet, sót és borsot. Jól keverje össze, hogy minden szelet hús be legyen vonva a fűszerkeverékkel. Hagyja pácolódni legalább 30 percig, de ha van rá ideje, akkor 1-2 órán keresztül a hűtőszekrényben.
  • Melegítse elő a grillt vagy serpenyőt közepes lángon. A hússzeleteket grillen vagy serpenyőben 3-4 percig sütjük mindkét oldalon, vagy amíg aranybarna és teljesen átsült.
  • A tortillákat vagy flatbreadeket is melegítse meg a grillen vagy serpenyőben, hogy puha és rugalmas legyen.
  • Tálalja a hússzeleteket a meleg tortillán vagy flatbread-en, adjon hozzá friss zöldségeket és egy kanál joghurtot vagy tzatzikit.
  • A wrap-et hajtsa össze, és azonnal tálalja.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás és fűszeres hús wrap-hoz!

Tápérték

Kalória: 402kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 22gZsír: 21gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 66mgNátrium: 311mgKálium: 595mgÉlelmi rost: 4gCukor: 7gVitamin A: 1006IUVitamin C: 12mgKalcium: 142mgVas: 3mg
Keyword Elefánt fokhagyma, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!