Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.
Egy másik tálban verd össze a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és keverd sima állagúvá.
Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon, és olvassz egy kis vajat benne.
Egy merőkanállal önts a tésztából a serpenyőbe és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Ismételd meg a maradék tésztával.
Meggy öntet:
Egy lábasban melegítsd fel a magozott meggylevet, hozzáadva 1 dl vizet és a cukrot.
Ha a meggy megforralt, keverj össze a kukoricalisztet egy kis hideg vízzel, hogy csomómentes legyen, majd öntsd a meggyléhez. Keverd folyamatosan, amíg besűrűsödik.
Fűszerezd ízlés szerint fahéjjal.
Tálald a palacsintákat frissen, kanalazd rá a meggyszaftot, és ízlés szerint megszórhatod további fahéjjal vagy porcukorral.