Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Szarvashúsos tagliatelle
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvashúsos tagliatelle.
5
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
2
hours
óra
Teljes idő
2
hours
óra
30
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
888
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
tagliatelle tészta
40
dkg
szarvashús
vékony csíkokra vagy kis kockákra vágva
3
evőkanál
olaj
1
db
vöröshagyma
apróra vágva
3
gerezd
fokhagyma
apróra vágva
2
dl
vörösbor
4
dl
sűrített paradicsom
1
teáskanál
kakukkfű
2
db
babérlevél
só
fekete bors
őrölt
a tálaláshoz:
parmezán sajt
reszelt
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben vagy mélyebb edényben hevítsük fel az olajat vagy vajat, majd pirítsuk meg a szarvashúst aranybarnára.
Vegyük ki a húst a serpenyőből és tegyük félre.
Ugyanebben az edényben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg az üveges lesz.
Adjuk hozzá a vörösbort és főzzük, amíg a bor mennyisége a felére csökken.
Keverjük hozzá a paradicsomszószt, kakukkfűvet, babérlevelet, sót és borsot.
Tegyük vissza a húst az edénybe, majd főzzük lassú tűzön kb. 1-1,5 órán keresztül, vagy amíg a hús megpuhul.
Amíg a szósz fő, egy nagy lábasban főzzük meg a tagliatelle tésztát sós vízben az utasításoknak megfelelően, majd szűrjük le.
Keverjük össze a tésztát a szarvashúsos szósszal, és melegen tálaljuk.
Reszelt parmezán sajttal szórhatjuk meg a tetejét.
Megjegyzés
Jó étvágyat a
Szarvashúsos tagliatelle
-hoz!
Tápérték
Kalória:
888
kcal
Szénhidrát:
104
g
Fehérje:
52
g
Zsír:
25
g
Telített zsír:
7
g
Többszörösen telítetlen zsír:
5
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
0.1
g
Koleszterin:
207
mg
Nátrium:
800
mg
Kálium:
1211
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
9
g
Vitamin A:
815
IU
Vitamin C:
14
mg
Kalcium:
383
mg
Vas:
8
mg
Keyword
Szarvashús, Tagliatelle, tészta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!