Go Back
+ servings
Szarvashúsos tagliatelle

Szarvashúsos tagliatelle

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvashúsos tagliatelle.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 2 hours 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 888 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

  • parmezán sajt reszelt

Elkészítés
 

  • Egy nagy serpenyőben vagy mélyebb edényben hevítsük fel az olajat vagy vajat, majd pirítsuk meg a szarvashúst aranybarnára.
  • Vegyük ki a húst a serpenyőből és tegyük félre.
  • Ugyanebben az edényben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg az üveges lesz.
  • Adjuk hozzá a vörösbort és főzzük, amíg a bor mennyisége a felére csökken.
  • Keverjük hozzá a paradicsomszószt, kakukkfűvet, babérlevelet, sót és borsot.
  • Tegyük vissza a húst az edénybe, majd főzzük lassú tűzön kb. 1-1,5 órán keresztül, vagy amíg a hús megpuhul.
  • Amíg a szósz fő, egy nagy lábasban főzzük meg a tagliatelle tésztát sós vízben az utasításoknak megfelelően, majd szűrjük le.
  • Keverjük össze a tésztát a szarvashúsos szósszal, és melegen tálaljuk.
  • Reszelt parmezán sajttal szórhatjuk meg a tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szarvashúsos tagliatelle-hoz!

Tápérték

Kalória: 888kcalSzénhidrát: 104gFehérje: 52gZsír: 25gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 207mgNátrium: 800mgKálium: 1211mgÉlelmi rost: 7gCukor: 9gVitamin A: 815IUVitamin C: 14mgKalcium: 383mgVas: 8mg
Keyword Szarvashús, Tagliatelle, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!