Go Back
+ servings
Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sütőtök krémleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 164 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Hámozzuk meg a sütőtököt, és vágjuk kockákra. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  • Egy nagy fazékban hevítsünk olívaolajt vagy vajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, míg üveges nem lesz.
  • Adjuk hozzá a sütőtök kockákat és keverjük át, hogy az olaj befedje. Ha használunk fűszereket (gyömbér, kakukkfű, rozmaring stb.), akkor ebben a fázisban adjuk hozzájuk.
  • Öntsük fel a zöldségeket az alaplével, és főzzük közepes lángon, amíg a sütőtök megpuhul (kb. 20-30 perc).
  • Ha a sütőtök megpuhult, használjunk botmixert vagy turmixgépet, és pürésítsük az egészet simára.
  • Ha használunk tejszínt vagy kókusztejet, adjuk hozzá a leveshez, és keverjük el.
  • Sóval és borssal ízesítsük ízlés szerint.
  • Tálaljuk forrón, és díszíthetjük például tökmaggal, egy kis extra tejszínnel vagy friss fűszernövényekkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sütőtök krémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 164kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 4gZsír: 11gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 22mgNátrium: 820mgKálium: 663mgÉlelmi rost: 2gCukor: 7gVitamin A: 14488IUVitamin C: 18mgKalcium: 67mgVas: 2mg
Keyword Krémleves, leves, Sütőtök
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!