Go Back
+ servings
Magyar stílusban készült sertéskaraj szeletek trappista sajttal és bacon kockákkal.

Alföldi hús

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Alföldi hús.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 801 kcal

Hozzávalók
  

a panírozáshoz:

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A karajszeleteket kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a kis kockákra vágott bacont és sonkát. Aranybarnára pirítjuk az egészet, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  • A kihűlt hagymás keveréket elosztjuk a hússzeleteken, majd rátesszük a sajtszeleteket is. A húst óvatosan összehajtjuk és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük.
  • Először lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, aztán felvert tojásba mártjuk, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  • Egy mélyebb serpenyőben bő olajat hevítünk és aranybarnára sütjük benne a hússzeleteket mindkét oldalukon.
  • A kész hússzeleteket lecsepegtetjük, és kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Alföldi hús-hoz!

Tápérték

Kalória: 801kcalSzénhidrát: 23gFehérje: 46gZsír: 58gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 219mgNátrium: 888mgKálium: 657mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 433IUVitamin C: 2mgKalcium: 270mgVas: 3mg
Keyword Alföldi hús, Bacon, Sertéskaraj, Trappista sajt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!