Go Back
+ servings
Hagyományos magyar Békési kanászpörkölt sertéshúsból és krumpliból.

Békési kanászpörkölt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Békési kanászpörkölt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2 hours 30 perc
Teljes idő 3 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 709 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vékonyra karikázott hagymát a felmelegített zsíron kevergetve megfonnyasztjuk.
  • Beleszórjuk a kockákra vágott húst, és tovább keverjük, amíg a hús minden oldala ki nem fehéredik.
  • Megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük, és felöntjük egy bögre hideg vízzel.
  • Beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és ha kell, egy kevés vizet ráöntve a legkisebb lángon puhára pároljuk. (A főzési idő elég hosszú.)
  • Mikor a hús már puha, beletesszük a megtisztított, földarabolt buronyát, annyi forró vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, megkeverjük, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Békési kanászpörkölt-höz!

Tápérték

Kalória: 709kcalSzénhidrát: 103gFehérje: 42gZsír: 15gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 106mgNátrium: 450mgKálium: 2965mgÉlelmi rost: 14gCukor: 11gVitamin A: 1460IUVitamin C: 151mgKalcium: 120mgVas: 6mg
Keyword Békési, Burgonya, Fűszerpaprika, Kanászpörkölt, Sertéslapocka, vöröshagyma, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!