Go Back
+ servings
Egy lenyűgöző aranybarna Méztorta tejszínes krémmel, amely sima és egységes felülettel büszkélkedik, egy díszes tálcán helyezkedik el. A torta felszínén látható a diódarabok textúrája, ami a sütés során karamellizálódott mézkel keveredik, így kínálva egy csábító látványt.

Méztorta tejszínes krémmel

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Méztorta tejszínes krémmel.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 1 óra 12 perc
Teljes idő 1 óra 52 perc
Fogás desszert
Konyha Orosz
Mennyiség 12 főre
Kalória 692 kcal

Hozzávalók
  

a tészta lapokhoz:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • Először is készítsük el a mézes lapok tésztáját. Egy kisebb lábosban olvasszuk meg a vajat vagy margarint, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a cukrot, a tojásokat és a mézet. Közepes lángon kevergessük addig, amíg a vaj megolvad és a cukor teljesen feloldódik. Miközben a keverék sűrűsödik és növekszik, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a szitált lisztet.
  • Lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk 8-10 egyenlő részre. A részeket gömbölyítsük, és tegyük hűtőbe, amíg meg nem keményedik, körülbelül egy óra. Ezt követően, egyesével nyújtsuk ki a tésztákat a kívánt méretre. 180°C-on süssük a lapokat 7-8 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  • Közben készítsük el a krémet. A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát egy tálba öntjük és jól kikeverjük.
  • A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük.
  • Az utolsó lapot is megkenjük a krémmel, majd a maradék krémmel simítjuk a torta oldalát és tetejét. A tetejét díszíthetjük a tésztából maradt morzsolékkal és dióval. A tortát tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy jól átjárja a krém.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Méztorta tejszínes krémmel-hez!

Tápérték

Kalória: 692kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 10gZsír: 36gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 126mgNátrium: 275mgKálium: 201mgÉlelmi rost: 2gCukor: 45gVitamin A: 1090IUVitamin C: 1mgKalcium: 87mgVas: 3mg
Keyword dió, Krémes sütemény, méz, Méztorta, sütemény, Szódabikarbóna, Tejföl, Tejszínes krém, torta, Vanília
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!