Először is készítsük el a mézes lapok tésztáját. Egy kisebb lábosban olvasszuk meg a vajat vagy margarint, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a cukrot, a tojásokat és a mézet. Közepes lángon kevergessük addig, amíg a vaj megolvad és a cukor teljesen feloldódik. Miközben a keverék sűrűsödik és növekszik, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a szitált lisztet.
Lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk 8-10 egyenlő részre. A részeket gömbölyítsük, és tegyük hűtőbe, amíg meg nem keményedik, körülbelül egy óra. Ezt követően, egyesével nyújtsuk ki a tésztákat a kívánt méretre. 180°C-on süssük a lapokat 7-8 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a krémet. A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát egy tálba öntjük és jól kikeverjük.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük.
Az utolsó lapot is megkenjük a krémmel, majd a maradék krémmel simítjuk a torta oldalát és tetejét. A tetejét díszíthetjük a tésztából maradt morzsolékkal és dióval. A tortát tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy jól átjárja a krém.