Go Back
+ servings
Szeletelt bakonyi fácánmell füstölt szalonnával körbetekerve, gazdag gombás-paprikás mártásban, fehér körettel és friss zöldségdíszítéssel egy fehér tányéron.

Bakonyi fácánmell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bakonyi fácánmell.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 5 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 672 kcal

Hozzávalók
  

a fácánmellhez:

a mártáshoz:

Elkészítés
 

  • A fácánmelleket tisztítsa meg, távolítsa el a csontokat, majd óvatosan klopfolja ki. Vágjon vékony szalonnacsíkokat, tűzdelje meg velük a húsokat, majd sózza meg. Tegye a húsokat hűtőbe egy órára.
  • A húsokat forgassa meg lisztben, majd egy serpenyőben, kevés olajon, elősüssük mindkét oldalát. Fontos, hogy ne pirítsa meg őket, csak enyhén süsse meg.
  • Ugyanabban a serpenyőben fonnyassza meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a szeletelt gombát, és párolja fedő alatt 10 percig. Fűszerezze sóval, borssal és pirospaprikával, majd öntse hozzá a bort és az alaplevet. Szórja meg majorannával és egy kevés petrezselyemmel. Forralja fel, ekkor adjon hozzá apróra vágott paprikát és paradicsomot. Tegye a húsokat a serpenyőbe, és párolja fedő alatt, amíg a hús megpuhul.
  • Ha a hús kész, vegye ki óvatosan a serpenyőből. A mártásba keverjen tejszínt, a tejfölt elkeverve a Piros Arannyal és a liszttel, hogy sűrűbbé tegye. Helyezze vissza a húsokat a mártásba, és forralja fel újra.
  • Tálalja a fácánmellfilét forrón, kísérőként galuskával.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bakonyi fácánmell-hez!

Tápérték

Kalória: 672kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 42gZsír: 47gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 148mgNátrium: 531mgKálium: 497mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 1547IUVitamin C: 33mgKalcium: 92mgVas: 2mg
Keyword Fácánmell, Fehér bor, Füstölt szalonna, Fűszerpaprika, gomba, Húsalaplé, Liszt, Magyar konyha, Majoránna, olaj, paradicsom, Párolás, petrezselyemzöld, Piros Arany, só, Sütés, Tejföl, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!