Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kakukkfüves gombapaprikás
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kakukkfüves gombapaprikás.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
250
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
csiperkegomba
1
db
vöröshagyma
olaj
só
ízlés szerint
fekete bors
ízlés szerint
fűszerpaprika
őrölt
kakukkfű
140
g
tejföl
1
db
paradicsom
1
db
paprika
bármilyen színű
2
evőkanál
liszt
a habaráshoz
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát és a kakukkfüvet.
Beletesszük a felszeletelt gombákat, és jól összeforgatjuk őket a fűszerekkel.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát.
Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel.
Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös habarást, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűríteni kezdjük.
Pár percig főzzük, míg a mártás sűrű nem lesz.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kakukkfüves gombapaprikás-hoz!
Tápérték
Kalória:
250
kcal
Szénhidrát:
15
g
Fehérje:
6
g
Zsír:
20
g
Telített zsír:
5
g
Többszörösen telítetlen zsír:
4
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Trans Fat:
0.1
g
Koleszterin:
21
mg
Nátrium:
312
mg
Kálium:
653
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
7
g
Vitamin A:
1815
IU
Vitamin C:
48
mg
Kalcium:
59
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Főétel, Fűszerpaprika, gomba, Gyors recept, Habarás, Kakukkfű, Párolás, Tejföl, Vegetáriánus
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!