Go Back
+ servings
Egy tányér fusilli tészta gazdagon leöntve kakukkfüves gombapaprikással, tetején egy kanál tejföl és friss zöldfűszerekkel megszórva.

Kakukkfüves gombapaprikás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kakukkfüves gombapaprikás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 250 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát és a kakukkfüvet.
  • Beletesszük a felszeletelt gombákat, és jól összeforgatjuk őket a fűszerekkel.
  • Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát.
  • Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára főzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel.
  • Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös habarást, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűríteni kezdjük.
  • Pár percig főzzük, míg a mártás sűrű nem lesz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kakukkfüves gombapaprikás-hoz!

Tápérték

Kalória: 250kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 6gZsír: 20gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 21mgNátrium: 312mgKálium: 653mgÉlelmi rost: 3gCukor: 7gVitamin A: 1815IUVitamin C: 48mgKalcium: 59mgVas: 1mg
Keyword Főétel, Fűszerpaprika, gomba, Gyors recept, Habarás, Kakukkfű, Párolás, Tejföl, Vegetáriánus
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!