Go Back
+ servings
Aranybarna kérgű, rétegezett burgonya kockák friss zöld fűszernövényekkel és fokhagymaszeletekkel díszítve egy fehér tányéron.

Burgonya pávé

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Burgonya pávé.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 2 hours 15 perc
Fogás köret
Konyha Francia
Mennyiség 2 főre
Kalória 1649 kcal

Hozzávalók
  

a burgonyához:

a fűszeres olajhoz:

  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés
 

  • A burgonyát alaposan megpucoljuk és megtisztítjuk. Nagy sütőburgonyát használjunk, minél nagyobb, annál jobb.
  • 1mm vastagságúra állított mandolinnal vágjuk le a burgonya széleit, hogy téglalap alakú legyen. A levágott szeleteket későbbi felhasználásra tegyük félre.
  • A burgonyatéglalapot vékony szeletekre vágjuk, és tejszínbe áztatjuk.
  • Egy vajjal kikent, sütőpapírral bélelt kenyérformába rétegezzük a burgonyaszeleteket, minden réteg közé ghee-t vagy olvasztott vajat téve.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a rétegeket. Ezt a lépést el is hagyhatjuk.
  • A sütőpapírt ráhajtva, előmelegített sütőben, 175°C-on másfél órán át sütjük.
  • A sütőből kivéve, alufóliába csomagolt kartonlapot teszünk a tetejére, és nehéz tárgyakkal (pl. konzervdobozokkal) lenyomjuk, amíg teljesen le nem hűl.
  • Ezután éjszakára hűtőbe tesszük.
  • A fűszerezett olajat úgy készítjük, hogy közepes lángon melegítjük az olajat, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a friss fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet.
  • Másnap kivesszük a burgonyát a formából, és egyenlő méretű kockákra vágjuk.
  • Egy tapadásmentes serpenyőt 200°C-ra melegítünk, és egy teáskanál fűszerezett ghee-t vagy kacsazsírt teszünk bele.
  • A burgonyakockákat mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Személyes preferenciának megfelelően minden oldalát megsüthetjük.
  • Tálaláskor reszelt fokhagymával, snidlinggel és rozmaringgal díszítjük. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Burgonya pávé-hoz!

Tápérték

Kalória: 1649kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 14gZsír: 195gTelített zsír: 120gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 53gTrans Fat: 4gKoleszterin: 539mgNátrium: 1782mgKálium: 1363mgÉlelmi rost: 6gCukor: 9gVitamin A: 6579IUVitamin C: 53mgKalcium: 241mgVas: 3mg
Keyword Burgonya, Elegáns, fekete bors, fokhagyma, Francia konyha, Gazdag ízvilág, Ízletes, Kacsazsír, Kakukkfű, Mandolin, Pihentetés, Rétegezett összeállítás, Rozmaring, Sütés, Sütőpapír, tejszín, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!