Go Back
+ servings
Dán burgonyasaláta

Dán burgonyasaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dán burgonyasaláta.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás köret
Konyha dán
Mennyiség 4 főre
Kalória 239 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk.
  • A kefirt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával és az apróra felvágott metélőhagymával.
  • Sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a burgonyára, óvatosan összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

Tálalás:

A Dán burgonyasaláta remekül illik bármilyen grillezett ételhez, mint például húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. A salátát tálalhatjuk hidegen vagy szobahőmérsékleten, attól függően, hogy milyen időjárás van és milyen étellel fogyasztjuk. Tálalhatjuk egy nagy tálban, amelynek közepére egy kevés petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat a Dán burgonyasaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 239kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 8gZsír: 4gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 13mgNátrium: 399mgKálium: 887mgÉlelmi rost: 5gCukor: 11gVitamin A: 382IUVitamin C: 42mgKalcium: 163mgVas: 2mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!