Go Back
+ servings
Tál chilimártás egy fehér tányéron, piros szalvétával az alján.

Chilimártás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Chilimártás.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 90 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A chilit kettétörjük, kiszórjuk magjaikat, s forró vízzel leöntve legalább egy órát állni hagyjuk.
  • A vöröshagymát és a paradicsomot (amelynek előzőleg lehúztuk a héját) összevágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, s a vízből kivett paprikával az egészet összeturmixoljuk.
  • Egy lábasban az olajat felmelegítjük, beleöntjük a simára turmixolt pépet, vágott petrezselymet, őrölt borsot, sót és egy kevés cukrot, a paprika áztatóvizéből fél decit hozzáteszünk, és sűrűre pároljuk. Ízlés szerint ecettel ízesítjük, és lehűtve adjuk a sültekhez.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Chilimártás-hoz!

Tápérték

Kalória: 90kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 3gZsír: 1gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 1gNátrium: 505mgKálium: 567mgÉlelmi rost: 3gCukor: 12gVitamin A: 2303IUVitamin C: 98mgKalcium: 55mgVas: 2mg
Keyword Borecet, Chili, Chilimártás, fekete bors, fokhagyma, Magyar konyha, olaj, paradicsom, Párolás, Petrezselyem, Porcukor, só, Turmixolás, Víz, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!