Az élesztőt langyos tejben, 1 teáskanál liszttel és 2 teáskanál cukorral felfuttatom a sót, borsot, olajbogyót összekeverem a liszttel, a felfuttatott élesztővel, olajjal, és a víz felével, majd fokozatosan adagolva a maradék vizet, összedolgozom. Ha túl ragadós, lisztet szórok hozzá. Alaposan kidagasztom. Én akkor ítélem jónak, ha a tál oldalától, és a kezemtől is szépen elválik, és ha a lisztes ujjamat belenyomom, nem marad utána luk. Meleg helyre téve kelesztem kb. 30 percig.
Amíg kel, a puha vajat összekeverem az összezúzott fokhagymával, és a sóval. A tészta 1/3-át kinyújtom akkorára, hogy a tepsibe tudjam rakni. Vigyázat, könnyen leragad, és mivel kelt tészta, össze is ugrik. Én kicsit nagyobbra szoktam nyújtani, és a széleit beakasztom a tepsi sarkába. Arra is ügyelni kell, hogy ha túl vékony, könnyen kiszakad a tészta.
A maradék tésztát 2 részletben kinyújtom téglalap alakúra, középről sugárirányban kézzel megkenem a puha vajjal (különben összeugrik a keserves munkával kinyújtott tökéletes téglalap), feltekerem, és egy éles késsel kb. 2 cm széles karikákat vágok belőle.
A csigákat a tepsi alján lévő tésztalapra teszem, eligazgatom. A tésztalap megakadályozza, hogy a fokhagymás vaj kifolyjon. Meleg helyen kelesztem még 10-15 percig, addig begyújtom a sütőt kb. 190°C fokra.
Mielőtt beteszem sülni, megkenem a vizes tojássárgájával kb. 30 percig sütöm, vagy addig, amíg szépen meg nem pirul mikor kiveszem, azonnal meglocsolom mindegyik csigát egy-egy evőkanál forró tejjel.