Go Back
+ servings
Császárkuglóf

Császárkuglóf

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Császárkuglóf.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás desszert
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre
Kalória 1378 kcal

Hozzávalók
  

  • 15 dkg aszalt gyümölcs vegyes
  • 6 dkg mogyoró darált
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál rum
  • vaj kevés
  • 2 evőkanál mandula forgács

a tésztához:

Elkészítés
 

  • Egy tálban keverjük össze a rumot, az apróra vágott gyümölcsökkel és csokoládéval.
  • A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg cukorral.
  • A vajat is verjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojások sárgájával, majd dolgozzuk ebbe még bele a rumos gyümölcsöket.
  • A vajas keverékbe apránként keverjük bele a tojásfehérje habot és a sütőporos lisztet is.
  • Az így kapott masszát öntsük egy kikent, mandulaforgáccsal megszórt kuglófformába.
  • Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Császárkuglóf-hoz!

Tápérték

Kalória: 1378kcalSzénhidrát: 138gFehérje: 22gZsír: 85gTelített zsír: 45gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 2gKoleszterin: 369mgNátrium: 828mgKálium: 687mgÉlelmi rost: 10gCukor: 67gVitamin A: 2196IUVitamin C: 6mgKalcium: 227mgVas: 8mg
Keyword desszert, kuglóf
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!