A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.)
Kuktafazékba öntjük az olajat. Amíg forrósodik, a tojásokat habosra verjük, beleszórjuk a törött borsot és a sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk benne, és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütjük, majd félretesszük.
Ha minden szeletet elősütöttünk, visszatesszük a kuktába, ráöntünk 2 pohár vizet, és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk, és a hússzeleteket a jelzéstől számított 25 percig kis lángon pároljuk.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. A puha hússzeleteket kiszedjük a mártásból. A mártást besűrítjük a lisztes tejföllel. Átforraljuk, végül visszatesszük a húsokat, és még egyszer összeforraljuk.
Galuskával vagy makarónival tálaljuk, és sört kínálunk hozzá.