A vajat sóval és 1 dl vizezel felforralom. A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig főzöm még az edény falától el nem válik.
Ha langyosra hűlt hozzá keverem a 4 egész tojást, de külön-külön..Nagyon alaposan ki kell keverni,mert ettől lesz majd üreges a tészta.
Nyomózsákba töltöm a tésztát és a kivajazott tepsibe 4-5 cm távolságra kis halmokat rakok. Sütés közben meg fog nőni. A tetejét megkenem a maradék egy felvert tojással.
Kb. fél órát pihentetem, majd nagyon forró sütőben 180-190°C fokon kb. 20 perc alatt megsütöm. 5-10 percig még a sütőben hagyom nyitott ajtó mellett.
A krémhez elkészítem a basamellt ,még melegen belekeverem a reszelt sajtot, a tojások sárgáját és a sót. Hagyom kihűlni. Ekkor keverem bele a vajat kis adagokban.Sokáig kell kevergetni,ettől lesz majd könnyű.Legalább 4-5 percig.
A fánkokat megtöltöm és a tetejére reszelt sajtot teszek jó bőven.