A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük.
A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatesszük, és beleöntjük a tarhonyát.
Folytonos kevergetés közben üvegesre pirítjuk, majd térfogatához képest két és félszeres mennyiségű vízzel leöntjük.
Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg majdnem az összes levét elfövi. Ekkor beletesszük a zöldborsót, a húsleveskockákat és az apróra metélt petrezselyemzöldet, végül meghintjük a törött fekete borssal.
Befedve addig pároljuk, amíg az összes leve elfő. Még 15 percig hagyjuk befedve, és felkeverve tálaljuk.