Go Back
+ servings
Zöldborsós tarhonya

Zöldborsós tarhonya

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldborsós tarhonya.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 335 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük.
  • A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatesszük, és beleöntjük a tarhonyát.
  • Folytonos kevergetés közben üvegesre pirítjuk, majd térfogatához képest két és félszeres mennyiségű vízzel leöntjük.
  • Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg majdnem az összes levét elfövi. Ekkor beletesszük a zöldborsót, a húsleveskockákat és az apróra metélt petrezselyemzöldet, végül meghintjük a törött fekete borssal.
  • Befedve addig pároljuk, amíg az összes leve elfő. Még 15 percig hagyjuk befedve, és felkeverve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöldborsós tarhonya-hoz!

Tápérték

Kalória: 335kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 8gZsír: 21gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 19mgNátrium: 331mgKálium: 271mgÉlelmi rost: 6gCukor: 4gVitamin A: 1913IUVitamin C: 43mgKalcium: 38mgVas: 2mg
Keyword egytálétel, tarhonyás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!