Go Back
+ servings
Görög parasztsaláta

Görög parasztsaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Görög parasztsaláta.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Görög
Mennyiség 4 főre
Kalória 344 kcal

Hozzávalók
  

az öntethez:

  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál citromlé
  • bors
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó szárított

Elkészítés
 

  • A zöldségeket felszeleteljük hosszú csíkokra.
  • A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
  • Az öntethez az ecetet és a citromlevet elegyítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajat apránként hozzákeverjük.
  • Az oregánót is hozzáadjuk.
  • A zöldségeket és a kockára vágott fetát egy szép tálon elrendezzük, majd az öntetet rácsorgatjuk.
  • Ha kerti partira készítjük, tehetjük egy kis kancsóba az öntetet a saláta mellé.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Görög parasztsaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 344kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 9gZsír: 26gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 33mgNátrium: 737mgKálium: 833mgÉlelmi rost: 6gCukor: 13gVitamin A: 4157IUVitamin C: 109mgKalcium: 265mgVas: 2mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!