Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Görög parasztsaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Görög parasztsaláta.
4.50
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
hideg előétel
Konyha
Görög
Mennyiség
4
főre
Kalória
344
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
db
kígyóuborka
kicsi
1
db
paprika
piros húsú
1
db
paprika
sárga húsú
4
db
paradicsom
1
db
vöröshagyma
kisebb
4
szál
petrezselyemzöld
4
szál
bazsalikom
1
fej
saláta
kicsi
15
dkg
feta sajt
az öntethez:
2
evőkanál
fehérborecet
3
evőkanál
citromlé
só
bors
5
evőkanál
olívaolaj
1
teáskanál
oregánó
szárított
Elkészítés
A zöldségeket felszeleteljük hosszú csíkokra.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az öntethez az ecetet és a citromlevet elegyítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajat apránként hozzákeverjük.
Az oregánót is hozzáadjuk.
A zöldségeket és a kockára vágott fetát egy szép tálon elrendezzük, majd az öntetet rácsorgatjuk.
Ha kerti partira készítjük, tehetjük egy kis kancsóba az öntetet a saláta mellé.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Görög parasztsaláta-hoz!
Tápérték
Kalória:
344
kcal
Szénhidrát:
21
g
Fehérje:
9
g
Zsír:
26
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
15
g
Koleszterin:
33
mg
Nátrium:
737
mg
Kálium:
833
mg
Élelmi rost:
6
g
Cukor:
13
g
Vitamin A:
4157
IU
Vitamin C:
109
mg
Kalcium:
265
mg
Vas:
2
mg
Keyword
saláta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!