Vágjuk le a póréhagyma gyökér felőli végét. A másik vége felől nyissuk szét, bontsuk le egyenként az egymást ölelő leveleket. Ha szükséges hideg víz alatt öblítsük le a leveleket.
Egy nagyobb fazékban forraljunk sós vizet. A szét választott leveleket egészben engedjük a lobogó vízbe, és 4-5 percig blasírozzuk. Ezalatt a levelek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. Ezután szedjük ki a póré leveleket, csöpögtessük le és tegyük hideg víz alá, hogy gyorsan hűljön le és zöld színét megőrizze.
A pórés tekercs töltelékéhez villával törjük össze a kecskesajtot. Aki túl erősnek érzi a kecskesajtot, keverje felerészben natúr krémsajttal. Ha pedig egyáltalán nem szereti az ízét, juhtúró és krémsajt keverékét használja a töltelékhez.
A villával fellazított krémhez adjuk hozzá a szezám magot és a lucerna csírát is. Kevés frissen őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük. Végül a kaviárt is adjuk a krémhez, egy kanálnyi kivételével. A többit dolgozzuk bele laza mozdulatokkal, hogy a szemek ne sérüljenek meg a töltelékben. Ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
Szedjük a póré leveleket egy konyharuhára, egyenként szárítgassuk le. A kisimított levelek végére halmozzunk egy-két kanálnyi tölteléket, és hosszában tekerjük fel. A keskenyebb leveleket kis átfedéssel fektessük egymásmellé, így azokból is megfelelő méretű lesz a tekercs. Fogvájóval rögzíthetjük is a tekercseket.
A kimaradt leveleket vágjuk vékony csíkokra, tálaláskor ezeket takarosan a tányérra rendezzük, és erre sorakoztatjuk a tekercseket.
A póré metélt-alapot kigyöngyözzük díszítéshez félretett kaviárral.