Go Back
+ servings
Tavaszi pórés tekercs

Tavaszi pórés tekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tavaszi pórés tekercs.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 484 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db póréhagyma vastag
  • 20 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 10 dkg lucerna csíra
  • 1 doboz vörös kaviár
  • fekete bors őrölt
  • fogpiszkáló
  • szójaszósz

Elkészítés
 

  • Vágjuk le a póréhagyma gyökér felőli végét. A másik vége felől nyissuk szét, bontsuk le egyenként az egymást ölelő leveleket. Ha szükséges hideg víz alatt öblítsük le a leveleket.
  • Egy nagyobb fazékban forraljunk sós vizet. A szét választott leveleket egészben engedjük a lobogó vízbe, és 4-5 percig blasírozzuk. Ezalatt a levelek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. Ezután szedjük ki a póré leveleket, csöpögtessük le és tegyük hideg víz alá, hogy gyorsan hűljön le és zöld színét megőrizze.
  • A pórés tekercs töltelékéhez villával törjük össze a kecskesajtot. Aki túl erősnek érzi a kecskesajtot, keverje felerészben natúr krémsajttal. Ha pedig egyáltalán nem szereti az ízét, juhtúró és krémsajt keverékét használja a töltelékhez.
  • A villával fellazított krémhez adjuk hozzá a szezám magot és a lucerna csírát is. Kevés frissen őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük. Végül a kaviárt is adjuk a krémhez, egy kanálnyi kivételével. A többit dolgozzuk bele laza mozdulatokkal, hogy a szemek ne sérüljenek meg a töltelékben. Ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
  • Szedjük a póré leveleket egy konyharuhára, egyenként szárítgassuk le. A kisimított levelek végére halmozzunk egy-két kanálnyi tölteléket, és hosszában tekerjük fel. A keskenyebb leveleket kis átfedéssel fektessük egymásmellé, így azokból is megfelelő méretű lesz a tekercs. Fogvájóval rögzíthetjük is a tekercseket.
  • A kimaradt leveleket vágjuk vékony csíkokra, tálaláskor ezeket takarosan a tányérra rendezzük, és erre sorakoztatjuk a tekercseket.
  • A póré metélt-alapot kigyöngyözzük díszítéshez félretett kaviárral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tavaszi pórés tekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 484kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 25gZsír: 21gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 186mgNátrium: 1646mgKálium: 756mgÉlelmi rost: 7gCukor: 15gVitamin A: 3050IUVitamin C: 38mgKalcium: 460mgVas: 13mg
Keyword tapas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!