Hámozd meg és mosd meg alaposan a burgonyát. Vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjön.
Hámozd meg és vágd fel a vöröshagymákat finomra.
Főzés:
Tedd a burgonyadarabokat egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd meg ízlés szerint.
Főzd a burgonyát puhára közepes lángon. Amikor megfőtt, szűrd le a vizet.
Krumplipüré elkészítése:
A megfőtt burgonyát villával vagy krumplinyomóval pépesítsd.
Adj hozzá a lisztet, és gyúrd össze a krumplipürével. A liszt adagolása változhat a burgonya állagától függően. Cél az, hogy olyan tészta állagot kapj, amelyet könnyen tudsz majd szaggatni evőkanállal.
Dödölle készítése:
Forralj fel bővizet egy nagyobb lábasban, és sózd meg.
Kanalazz evőkanállal kisebb adagokat a krumplis-lisztes masszából, és formázz gombócokat.
Add a gombócokat a forrásban lévő vízbe, és főzd körülbelül 5-7 percig, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután szűrd le őket.
Hagymás pirított zsírral tálalás:
Egy serpenyőben hevítsd fel a zsírt.
Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsd meg üvegesre.
Szórd meg az üveges hagymát őrölt fűszerpaprikával.
A kifőtt dödöllét tálald tányéron, és locsold meg a tejföllel.