Go Back
+ servings
Dödölle

Dödölle

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dödölle.
3.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 955 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

Előkészítés:

  • Hámozd meg és mosd meg alaposan a burgonyát. Vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjön.
  • Hámozd meg és vágd fel a vöröshagymákat finomra.

Főzés:

  • Tedd a burgonyadarabokat egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd meg ízlés szerint.
  • Főzd a burgonyát puhára közepes lángon. Amikor megfőtt, szűrd le a vizet.

Krumplipüré elkészítése:

  • A megfőtt burgonyát villával vagy krumplinyomóval pépesítsd.
  • Adj hozzá a lisztet, és gyúrd össze a krumplipürével. A liszt adagolása változhat a burgonya állagától függően. Cél az, hogy olyan tészta állagot kapj, amelyet könnyen tudsz majd szaggatni evőkanállal.

Dödölle készítése:

  • Forralj fel bővizet egy nagyobb lábasban, és sózd meg.
  • Kanalazz evőkanállal kisebb adagokat a krumplis-lisztes masszából, és formázz gombócokat.
  • Add a gombócokat a forrásban lévő vízbe, és főzd körülbelül 5-7 percig, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután szűrd le őket.

Hagymás pirított zsírral tálalás:

  • Egy serpenyőben hevítsd fel a zsírt.
  • Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsd meg üvegesre.
  • Szórd meg az üveges hagymát őrölt fűszerpaprikával.
  • A kifőtt dödöllét tálald tányéron, és locsold meg a tejföllel.
  • Öntsd rá a pirított hagymás zsírt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dödölle-hez!

Tápérték

Kalória: 955kcalSzénhidrát: 154gFehérje: 22gZsír: 28gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 67mgNátrium: 707mgKálium: 1557mgÉlelmi rost: 11gCukor: 11gVitamin A: 1525IUVitamin C: 59mgKalcium: 215mgVas: 9mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!