Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sonkás tojáslepény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás tojáslepény.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
10
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
meleg előétel
Konyha
Francia
Mennyiség
6
főre
Kalória
302
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
8
db
tojás
15
dkg
sonka
szeletelt
3
dkg
liszt
5
dkg
sajt
reszelt
1/2
dl
tej
10
dkg
vaj
mustár
só
fekete bors
őrölt
1
db
ecetes uborka
Elkészítés
A tojásokat felverem,megsózom,borsozom és apránként hozzákeverem a lisztet. a sajtot,tejet majd habverővel simára kidolgozom.
Kivajazok egy kisebb tepsit, / 20 x 30 cm / -t és beleöntöm a tojásos keveréket.Közepes erősségűre előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöm.
A maradék vajat habosra keverem a mustárral, / ízlés szerint / finomra vágott uborkával.
Ezzel a krémmel megkenem a tojáslepényt még a tepsiben, és kirakom a tetejét sonkaszeletekkel, s szorosan feltekerem.
Alufóliába becsomagolom és a hűtőbe teszem legalább 1-2 órára.
Majd tálaláskor ujjnyi szeletekre vágom fel.
Sok salátát,és pirítóst kínálok mellé.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sonkás tojáslepény-hez!
Tápérték
Kalória:
302
kcal
Szénhidrát:
6
g
Fehérje:
16
g
Zsír:
24
g
Telített zsír:
12
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
7
g
Koleszterin:
304
mg
Nátrium:
835
mg
Kálium:
135
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
1250
IU
Vitamin C:
0.4
mg
Kalcium:
90
mg
Vas:
1.8
mg
Keyword
egytálétel, omlett
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!