Verjük fel a tojásfehérjéket habbá. Majdnem teljesen felverve adjuk hozzá apránként az átszitált porcukrot. A végén óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját. A darált mákot, diót és kókuszreszeléket keverjük össze, és óvatosan forgassuk bele a tojáshabba. Simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 20 percig.
Forraljuk fel a tej 4 dl-jét a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojássárgáját, adjuk hozzá a pudingport, lisztet és meggypálinkát, majd öntsük a forró tejhez. Lassan sűrítsük be, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük krémesre a lágy vajjal, és ízesítsük citromlével. Hűtsük legalább 1 órán át.
Forraljuk fel a kimagozott meggyet cukorral és citromlével. Áztassuk be a lapzselatint. A felforrósított meggyhez adjuk hozzá a zselatint, és keverjük, amíg elolvad. Tegyük hidegre.
Az egyik piskóta lapot kenjük meg a vaníliás krémmel, ráöntjük a még nem teljesen kihűlt meggyet, majd tegyük rá a másik piskótát. Csomagoljuk be fóliával és hűtsük 3-4 órán át, vagy akár egy éjszakán át.
Másnap fordítsuk meg, hogy a meggyes réteg legyen alul.
A vizet cukorral és kakaóval melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és a pálinkát. Keverjük, amíg a vaj elolvad. Vonjuk be vele a piskóta tetejét.
Tálaláskor díszíthetjük karácsonyi gyöngyökkel vagy csillagokkal.