Go Back
+ servings
Gombás táskák

Gombás táskák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás táskák.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 386 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és a jól elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojást, és a tejfölt, és tésztává gyúrjuk. Lefedve a hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük.
  • A töltelékhez a gombát apróra vágjuk, és összekeverjük a feta sajttal.
  • A tésztát elővesszük a hűtőből. Lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle.
  • A körök közepébe 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk, majd félbehajtjuk őket, és a széleket villával lenyomkodjuk.
  • Sütőpapírral bélelt sütőben, előmelegített sütőben, 180°C fokon 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás táskák-hoz!

Tápérték

Kalória: 386kcalSzénhidrát: 40gFehérje: 10gZsír: 20gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 85mgNátrium: 577mgKálium: 172mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 587IUVitamin C: 1mgKalcium: 157mgVas: 3mg
Keyword sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!