Go Back
+ servings
Kolbászos lencseleves

Kolbászos lencseleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kolbászos lencseleves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1116 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Előző este áztassuk vízbe a lencsét, majd másnak szűrjük le. 8 dl vízben főzzük puhára.
  • A hagymát vágjuk finomra, és forró olajon pirítsuk üvegesre. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a paprikát, a zúzott fokhagymát, locsoljuk meg 2 evőkanál vízzel, és sózzuk meg. a lencsét a levével együtt öntsük a hagymás keverékre, adjuk hozzá a kolbászt, majd forraljuk fel, és főzzük 10 percig.
  • A lisztet keverjük simára a tejföllel, a citromlével és 4 evőkanál vízzel. Öntsük bele a levesbe.
  • Kevergetve forraljuk ki, és ízesítsük egy csepp cukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kolbászos lencseleves-hez!

Tápérték

Kalória: 1116kcalSzénhidrát: 90gFehérje: 51gZsír: 62gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 1gKoleszterin: 124mgNátrium: 1116mgKálium: 1762mgÉlelmi rost: 40gCukor: 9gVitamin A: 2472IUVitamin C: 13mgKalcium: 216mgVas: 12mg
Keyword lencse, leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!