Go Back
+ servings
Lencse pörkölt

Lencse pörkölt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lencse pörkölt.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 515 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lencsét előző este beáztatjuk, vagy a főzés előtt 1-2 órával leforrázzuk.
  • Először vízen megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát.
  • Beletesszük a leszűrt és lemosott lencsét, felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje a lencsét, majd addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
  • Ekkor kukoricakeményítővel kicsit besűrítjük.
  • Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lencse pörkölt-höz!

Tápérték

Kalória: 515kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 31gZsír: 2gTelített zsír: 0.4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.3gNátrium: 57mgKálium: 910mgÉlelmi rost: 15gCukor: 4gVitamin A: 100IUVitamin C: 8.3mgKalcium: 70mgVas: 10.8mg
Keyword egytálétel, lencse
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!