A tojásokat keverőtálba ütjük, a hideg tejet hozzáöntjük, enyhén megsózzuk, kevés cukrot adunk hozzá és habverővel jól elkeverjük. Állandó keverés közben a lisztet hozzáadjuk. Gyorsan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. A sűrű palacsintatésztához annyi vizet adunk, hogy kb. tejszín sűrűségű legyen.
Palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Annyi masszát öntünk bele, hogy a palacsinta papírvékonyságú legyen.
A dióbelet ledaráljuk, a tejszínnel és cukorral összekeverjük, a reszelt citromhéjat és mazsolát beletesszük. Mérsékelt tűzön, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levéve, a rumot belekeverjük. A tejet 5 dkg cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk.
A csokoládét egy kis edényben, mérsékelt hőfokú sütőben felolvasztjuk. A tojássárgáját a megmaradt cukorral, habverővel simára keverjük, a kakaót és lisztet hozzáadjuk, 1 dl hideg tejet hozzáöntünk és simára keverjük. Végül a felolvasztott csokoládét is hozzáadjuk és tovább keverjük.
A forrásban lévő tejet állandó keverés mellett hozzáöntjük és mérsékelt tűzön forrponting hevítjük. Felforralni nem szabad, mert a tojássárgája összefut benne. A tűzről levéve a rumot és egy kevés lágy vajat belekeverünk.
Az elkészített palacsintákat a diókrémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtogatjuk és sorban egymás mellé tálra helyezzük.
A forró csokoládémártással leöntve tálaljuk.