Go Back
+ servings
Afrikai harcsapaprikás fehér tányéron tálalva túrós csuszával, gazdagon meglocsolva tejföllel, a paprikás szaftban a hal darabok lágyan tükröződnek, a csusza pedig aranyló pirított hagymával van megszórva.

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával.
3 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1256 kcal

Hozzávalók
  

a paprikáshoz:

a túrós csuszához:

Elkészítés
 

Afrikai Harcsapaprikás:

  • Egy serpenyőben pirítsa meg a szalonnát, majd tegye félre a kisült darabkákat.
  • A szalonna maradék zsírján dinsztelje meg az apróra vágott hagymát, míg üveges nem lesz.
  • Adjuk hozzá a feldarabolt kápia paprikát, fűszerpaprikát és a fokhagymát. Főzzük, amíg az összetevők szétfőnek.
  • Botmixerrel pürésítse a keveréket, majd öntse fel 2 dl vízzel.
  • Rakja bele a halászlé kockákat, és főzzük, amíg szét nem esnek.
  • Adjuk hozzá a felkockázott harcsahúst és a félretett szalonnát, majd főzzük kb. 10 percig.
  • Miután kikapcsolta a tűzhelyet, keverje hozzá a felaprított koktél paradicsomokat.

Túrós Csusza:

  • Főzzük ki a tésztát sós vízben az utasítás szerint.
  • Egy serpenyőben pirítsa meg a szalonnát, majd tegye félre a kisült darabkákat.
  • A maradék szalonnazsíron melegítse fel a túrót, sózza és borsozza meg, majd keverje hozzá a tejfölt.
  • Egy tűzálló tálat használva keverje össze a tésztát a tejfölös túróval, majd süsse 200°C-on, míg szépen meg nem pirul.
  • Tálalja az afrikai harcsapaprikást a túrós csusza mellett, és élvezze ezt az ízletes magyar ételt!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával-hoz!

Tápérték

Kalória: 1256kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 54gZsír: 86gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 33gKoleszterin: 208mgNátrium: 1387mgKálium: 1237mgÉlelmi rost: 5gCukor: 12gVitamin A: 2157IUVitamin C: 20mgKalcium: 243mgVas: 3mg
Keyword Afrikai harcsa filé, Afrikai harcsapaprikás, Főétel, fokhagyma, Füstölt szalonna, Halászlé kocka, Kápia paprika, Tejföl, Túrós csusza, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!