Egy keverőtálban először a tojásokat és a cukrot habosítsuk ki egy elektromos keverővel. Adjuk hozzá a kefirt és az olajat, majd folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük simára.
Egy standard méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az előkészített tésztát, és egyenletesen oszlassuk el. Előmelegített 170°C fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük aranybarnára, kb. 25 percig. Teszteljük beleszúrt tűvel, hogy kész-e.
A kész tésztát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően vágjuk az egészet két egyenlő méretű téglalappá.
Egy munkafelületen szórjunk el egy kevés porcukrot, és a marcipánt nyújtsuk ki egy sodrófával addig, amíg az egyik tésztalap méretével azonos lesz.
Az alsó tésztalapot kenjük meg egyenletesen mogyorókrémmel. Helyezzük rá a kinyújtott marcipánlapot. Ezután ismét kenjük meg mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a második tésztalapot.
A sütemény tetejét kenjük be mogyorókrémmel, majd szórjuk meg durvára vágott, frissen pörkölt mogyoróval.
Tegyük a süteményt hűtőszekrénybe 2-3 órára, hogy az ízek jól összeérjenek és a struktúrája megkeményedjen. Ezt követően, éles késsel szeleteljük fel.