Go Back
+ servings
Mogyorókrémes marcipánszelet

Mogyorókrémes marcipánszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyorókrémes marcipánszelet.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1247 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • Egy keverőtálban először a tojásokat és a cukrot habosítsuk ki egy elektromos keverővel. Adjuk hozzá a kefirt és az olajat, majd folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük simára.
  • Egy standard méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az előkészített tésztát, és egyenletesen oszlassuk el. Előmelegített 170°C fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük aranybarnára, kb. 25 percig. Teszteljük beleszúrt tűvel, hogy kész-e.
  • A kész tésztát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően vágjuk az egészet két egyenlő méretű téglalappá.
  • Egy munkafelületen szórjunk el egy kevés porcukrot, és a marcipánt nyújtsuk ki egy sodrófával addig, amíg az egyik tésztalap méretével azonos lesz.
  • Az alsó tésztalapot kenjük meg egyenletesen mogyorókrémmel. Helyezzük rá a kinyújtott marcipánlapot. Ezután ismét kenjük meg mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a második tésztalapot.
  • A sütemény tetejét kenjük be mogyorókrémmel, majd szórjuk meg durvára vágott, frissen pörkölt mogyoróval.
  • Tegyük a süteményt hűtőszekrénybe 2-3 órára, hogy az ízek jól összeérjenek és a struktúrája megkeményedjen. Ezt követően, éles késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mogyorókrémes marcipánszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1247kcalSzénhidrát: 113gFehérje: 33gZsír: 79gTelített zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 58mgNátrium: 540mgKálium: 767mgÉlelmi rost: 8gCukor: 66gVitamin A: 141IUVitamin C: 1mgKalcium: 227mgVas: 5mg
Keyword marcipán, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!