Egy tálban keverjük össze a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót, és 1,5 evőkanál cukrot, majd az 1,5-2 cm-es darabokra vágott csirkemellel forgassuk össze.
Egy kis lábasban keverjünk össze 2 evőkanál cukrot 1 evőkanál vízzel, és nagy lángon melegítsük folyamatos keverés mellett. Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül főzzük, amíg karamell barna nem lesz.
Ezután óvatosan keverjünk hozzá 2 evőkanál vizet. Öntsük át egy tálba.
Hevítsünk fel egy wokot, öntsük bele az olajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát, a vágott citromfű felét, és a chilit. Pirítsuk 1 percig.
Adjuk hozzá a csirkét és a karamellt, majd főzzük addig, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik.
A végén beleszórjuk a maradék citromfüvet és azzal is átforgatjuk párszor.
Üvegtésztával, pirított tésztával, esetleg rizzsel tálalhatjuk.