Go Back
+ servings
A képen látható egy tányér Kalocsai Sertésborda, ami szaftos sertéshússzeletekből és mellé tálalt tarhonyából áll. A húsra zöldséges ragu került, amely zöldpaprika, paradicsom és virslidarabok keverékéből készült. Az étel színes és gusztusos megjelenésű, jellemzően magyaros ízvilágot sugall.

Kalocsai sertésborda

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kalocsai sertésborda.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 846 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk.
  • A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük.
  • Kivesszük a húst a zsírból és beletesszük az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
  • Ekkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és visszarakjuk a húst, a maradék paprikával meghintjük és 3-4 percig tovább főzzük.
  • Tarhonyával tálaljuk!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kalocsai sertésborda-hoz.

Tápérték

Kalória: 846kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 39gZsír: 65gTelített zsír: 25gTrans Fat: 1gKoleszterin: 159mgNátrium: 620mgKálium: 1057mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 4295IUVitamin C: 68mgKalcium: 59mgVas: 4mg
Keyword Császár szalonna, fokhagyma, Liszt, Őrölt fűszerpaprika, paradicsom, sertés karaj, virsli, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!