Go Back
+ servings
Gombás-tejszínes csirke

Gombás-tejszínes csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás-tejszínes csirke.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 483 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés forró olajon egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és tovább pirítjuk.
  • A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk és a húshoz adjuk. Párszor átkeverjük és beleöntjük a tejszínt.
  • A tejfölbe elkeverünk 1 evőkanál lisztet és a húshoz öntjük. Ha nagyon sűrű lenne egy kis vizet adhatunk hozzá. A húst puhára főzzük.
  • Rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás-tejszínes csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 483kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 38gZsír: 33gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 191mgNátrium: 536mgKálium: 1137mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 1938IUVitamin C: 19mgKalcium: 120mgVas: 2mg
Keyword csirke, gombás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!