Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gombás-tejszínes csirke
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás-tejszínes csirke.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
483
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
60
dkg
csirkemell
50
dkg
gomba
2
dl
tejszín
2
dl
tejföl
1
evőkanál
liszt
3
gerezd
fokhagyma
só
fekete bors
őrölt
1
csokor
petrezselyemzöld
Elkészítés
A húst apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés forró olajon egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és tovább pirítjuk.
A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk és a húshoz adjuk. Párszor átkeverjük és beleöntjük a tejszínt.
A tejfölbe elkeverünk 1 evőkanál lisztet és a húshoz öntjük. Ha nagyon sűrű lenne egy kis vizet adhatunk hozzá. A húst puhára főzzük.
Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Gombás-tejszínes csirke-hez!
Tápérték
Kalória:
483
kcal
Szénhidrát:
10
g
Fehérje:
38
g
Zsír:
33
g
Telített zsír:
18
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
9
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
191
mg
Nátrium:
536
mg
Kálium:
1137
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
4
g
Vitamin A:
1938
IU
Vitamin C:
19
mg
Kalcium:
120
mg
Vas:
2
mg
Keyword
csirke, gombás
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!