Go Back
+ servings
Florentin szelet

Florentin szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Florentin szelet.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 839 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a kenéshez:

a mázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük.
  • Közben a gyümölcsöket felaprítjuk. A tejszínt, mézet, vajat és a cukrot összeforraljuk és belekeverjük a mandulát és a gyümölcsöket, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütőpapírból kivágunk egy sütőlap nagyságú lapot (kb 30x40), ráhelyezzük a tésztát és betakarjuk egy másik sütőpapírral és kinyújtjuk, majd rárakjuk a sütőlapra és a felső papírlapot lehúzzuk.
  • Egyenletesen elkenjük rajta a masszát és kb. 20 percig sütjük (kb. 180°C). Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd azonos nagyságú ? kb. 2x5 cm-es szeletekre vágjuk.
  • Meleg vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét és belemártogatjuk a szeletek mindkét végét és hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Florentin szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 839kcalSzénhidrát: 99gFehérje: 15gZsír: 45gTelített zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 81mgNátrium: 326mgKálium: 551mgÉlelmi rost: 9gCukor: 46gVitamin A: 669IUVitamin C: 10mgKalcium: 180mgVas: 8mg
Keyword mézes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!