Go Back
+ servings
Márványkalács

Márványkalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Márványkalács.
4 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 660 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a sót összeszitálom. A vajat és az olajat kis lángon felmelegítem. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverem, hozzáadom a vaj-olaj keveréket és robotgéppel jól összedolgozom. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverem a masszát, majd ? ha már minden tojás benne van ? több részletben belekeverem a lisztet, közben erőteljesen keverem. Ha az összes liszt belekerült, még 5 percig verem robotgéppel a legmagasabb fokozaton.
  • A kakaóport a két evőkanál tejjel elkeverem és a masszát egyharmad-kétharmad arányban kettéveszem, a kisebb részbe keverve a kakaót.
  • Egy téglaformát sütőpapírral kibélelek, és beleöntök egy réteg világos tésztát. Erre evőkanállal váltakozva rétegezem a kakaós és a fehér tésztát. A tetejére egy réteg világos tésztának kellett volna kerülnie, de én vegyesen tettem. Ha a rétegezéssel megvagyok, villával cikkcakkosan megkeverem a tésztát, hogy kialakuljon a márványminta.
  • A süteményt 220°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és azonnal csökkentem a hőfokot 200°C fokra. Így sütöm egy negyed órát, majd olajozott késsel nem túl mélyen bevágom a sütemény tetejét. A sütőt 175°C fokra állítom és így fejezem be a sütést további 35 perc alatt. A kalácsot rácson kihűtöm, és kávé mellé tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Márványkalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 660kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 9gZsír: 40gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 167mgNátrium: 623mgKálium: 230mgÉlelmi rost: 2gCukor: 38gVitamin A: 691IUVitamin C: 1mgKalcium: 121mgVas: 3mg
Keyword desszert, kalács
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!