Go Back
+ servings
Pulykamell tárkonyos mártásban

Pulykamell tárkonyos mártásban

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pulykamell tárkonyos mártásban.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 334 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 50 dkg pulykamell
  • 23 dkg rókagomba
  • 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • 2 fej fokhagyma
  • fekete bors őrölt
  • 1 csésze csirkehúsleves
  • 2/3 csésze száraz fehérbor
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál tárkony aprított

Elkészítés
 

  • Egy serpenyőben forrósítsuk össze a vajat, az olajat, és tegyük bele a pulykamellet.
  • Adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk.
  • Öntsük rá a levest, és a bort, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 15 percig kis lángon.
  • Vegyük ki a húst és a gombát, majd tegyük félre.
  • Forraljuk a felére a szószt. Adjuk hozzá a tejfölt és a tárkonyt. Kevergetve forraljuk, amíg besűrűsödik. sózzuk, borsozzuk a mártást.
  • Szeleteljük fel a húst, kanalazzuk rá a gombát, és a mártást.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pulykamell tárkonyos mártásban-hoz!

Tápérték

Kalória: 334kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 30gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 90mgNátrium: 838mgKálium: 895mgÉlelmi rost: 4gCukor: 2gVitamin A: 489IUVitamin C: 10mgKalcium: 160mgVas: 5mg
Keyword húsétel, pulyka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!