Go Back
+ servings
Lencsesaláta szalonnakockákkal

Lencsesaláta szalonnakockákkal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lencsesaláta szalonnakockákkal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 872 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Fél napra áztassuk be a lencsét. Ezután szűrjük le, ismét öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a vöröshagymát, a felkarikázott répát és a zöld fűszert. Pároljuk puhára, közben sóval és borssal fűszerezzük. Ha kész csöpögtessük le.
  • A vörösborecetet dolgozzuk össze néhány csipet sóval, az olajjal és a borssal.
  • A felkockázott szalonnát jól süssük át.
  • A lencsét dolgozzuk össze a felkarikázott mogyoróhagymával és az ecetes szósszal, majd kanalazzuk rá a pirított szalonnát és a zsírját.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lencsesaláta szalonnakockákkal-hoz!

Tápérték

Kalória: 872kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 17gZsír: 68gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTrans Fat: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 385mgKálium: 796mgÉlelmi rost: 21gCukor: 6gVitamin A: 2584IUVitamin C: 9mgKalcium: 78mgVas: 6mg
Keyword lencsés, saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!